Elektrikernas prioriterade frågor i valet 2022

I 2022 års valrörelse har Elektrikerna extra fokus på högre säkerhet, schysst konkurrens och hållbar pension. Detta var områden som förbundets medlemmar prioriterade i medlemsundersökningen som genomfördes inför valet.

9 av 10 av våra medlemmar tänker rösta i riksdagsvalet i september. Det är viktigt att elektrikers röst hörs i samhällsdebatten. Och som fackförbund har vi möjlighet att också påverka de politiska besluten så att beslutsfattarna tar hänsyn till våra medlemmar och deras vardag.

Elektrikerna kommer att jobba för leverans av politiken i form av vallöften och genomförda reformer på följande områden:

Högre säkerhet

Elektrikernas medlemmar tycker att vi måste öka säkerheten, både för Sverige och för elektriker. Vi måste ha säker elförsörjning, säkra upp kompetensen och ha säkra arbetsplatser – ingen ska dö eller skadas på jobbet.

Schysst konkurrens

Elektrikernas medlemmar tycker att utländsk arbetskraft ska vara här för att de behövs, inte för att de är billigare. Vi behöver ta hårdare tag mot fusk och skurkföretag som pris- och lönedumpar. Eljobb i Sverige ska i första hand utföras av elektriker med godkända yrkesbevis som bor och lever i Sverige.

Hållbar pension

Elektrikernas medlemmar tycker att man ska ha råd att leva på sin pension och att även elektriker ska orka jobba fram till pensionen.    

Uppdaterad: