Fotograf: Anna Ledin Wirén

Gå en kurs via Elektrikerna

Kunskap är makt! Gå en kurs via Elektrikerna – det ingår i ditt medlemskap – och lär dig mer om hur du kan påverka på ditt jobb, ditt kollektivavtal och mycket mera.

Elektrikernas alla kurser och kurstillfällen är numera samlade på samma plats så att du enkelt ska kunna hitta och anmäla dig till den kurs som intreserar dig. Du hittar våra kurser här:

Elektrikernas kurser

I Elektrikerna ses utbildning av medlemmar och förtroendevalda som en förutsättning för en stark och utvecklande facklig organisation. Det är genom den enskildes kunskaper som Elektrikerna gemensamt blir som bäst i arbetet för trygghet och god levnadsstandard i såväl privat- som arbetslivet. 

Den svenska modellen bygger på fackligt utbildade medlemmar och förtroendevalda. Därför har du rätt att vara ledig från arbetet för facklig utbildning. I vissa fall är ledigheten med bibehållen lön från arbetsgivaren, i andra hand får du ersättning från Elektrikerna.

I din lokala verksamhetskrets finns det ofta en förtroendevald som är studieansvarig. Du kan också kontakta studieansvarige i din verksamhetskrets för att få hjälp med vilken kurs som kan passa dig.

LOs utbildningar

LO är ett samarbete mellan fjorton svenska fackförbund som Elektrikerna är med i. LO anordnar också fackliga utbildningar för dig som du har möjlighet att ansöka till:

Här kan du kolla in LOs utbildningar

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att våra kurser ska kunna hållas så säkert som möjligt, trots Covid-19. Vi anordnar därför just nu bara lokala kurser inom den egna verksamhetskretsen för att minimera resor. Det kommer också endast vara max 20 deltagare per kurstillfälle. Om Folkhälsomyndighetens riktlinjer ändras kan vi komma att behöva skjuta fram kurstillfället.

Granskad:
Kategorier: