Fotograf: Diana Oldenburg

Aktuellt från Avtal2020

Nedan visas de senaste nyheterna från 2020 års avtalsrörelse. Då vi också använder oss mycket av Facebook, se till att följa oss även där för att vara uppdaterad. 

 • Nu startar avtalsrörelsen – igen!

  Den 1 oktober återupptas avtalsförhandlingarna. Avtalsrörelsen 2020 var i full gång när Coronapandemin orsakade ett extraordinärt läge på den svenska arbetsmarknaden, vilket gjorde att avtalsförhandling...

 • Kraftverksavtalet prolongeras till den 15 november

  Tidigare meddelades att årets avtalsförhandlingar skjuts fram till i höst. Nu har vi kommit överens om till när ytterligare två av förbundets kollektivavtal prolongeras, det vill säga förlängs med n...

 • Installationsavtalet prolongeras till den 15 november

  Tidigare meddelades att årets avtalsförhandlingar skjuts fram till i höst. Idag kom Elektrikerförbundet överens med Installatörsföretagen hur länge några av förbundets kollektivavtal prolongeras, de...

 • Avtalsrörelsen skjuts upp till i höst

  Idag meddelande LO och Svenskt Näringsliv att förhandlingarna om nya kollektivavtal skjuts upp till i höst på grund av pågående kris i följderna av coronaviruset. Detta innebär att kollektivavtalen förlängs.

 • Elektrikerna har idag växlat krav på Thyssenavtalet

  Idag växlade Elektrikerna och vår motpart Teknikarbetsgivarna avtalskrav för Thyssenavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, kortare arbetsvecka och större fokus på kompetens- och säkerhetsutbildning.

 • Nu har vi gått igenom kraven för Kraftverksavtalet

  Nu har vi haft en inledande träff med EnergiFöretagens Arbetsgivareförening (EFA) där vi har gått igenom varandras krav för Kraftverksavtalet för att fullt förstå vad kraven innebär.

 • Elektrikerna har idag växlat krav på Kraftverksavtalet

  Idag växlade Elektrikerna och vår motpart EnergiFöretagens Arbetsgivareförening (EFA) avtalskrav för Kraftverksavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, stärkt arbetsmiljö – ingen ska dö på jobbet och kompetensutveckling.

 • Elektrikerna har idag växlat krav på Larm- och Säkerhetsavtalet

  Idag växlade Elektrikerna och vår motpart STANLEY Security Sverige AB avtalskrav för Larm- och Säkerhetsavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, högre pension och kortare arbetsvecka.

 • Avtal2020 – Nu går vi igenom kraven

  Vi har nu växlat avtalskrav med Installatörsföretagen på Installationsavtalet och genomfört ett första uppföljningsmöte med deras lilla delegation. Imorgon fredag växlar vi på Larm- och Säkerhetsavtalet med Stanley Security och på måndag fortsätter v...

 • Elektrikerna har idag växlat krav på Installationsavtalet

  Idag växlade Elektrikerna och vår motpart Installatörsföretagen avtalskrav för Installationsavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, högre pension och kortare arbetsvecka.

Granskad: