Fotograf: Diana Oldenburg

Aktuellt från Avtal2020

Nedan visas nyheterna från 2020 års avtalsrörelse. Då vi också använder oss mycket av Facebook, se till att följa oss även där för att vara uppdaterad. 

 • Vill du ha ett tryckt ex av Installationsavtalet?

  Elektrikerna och Installatörsföretagen har tecknat ett nytt Installationsavtal för perioden 16 november 2020 till och med den 30 april 2023. Avtalet innehåller i stort sett allt du behöver veta om de rättigheter och sky...

 • Vill du ha ett tryckt ex av nya Kraftverksavtalet?

  Elektrikerna och Energiföretagen har tecknat ett nytt Kraftverksavtal för perioden 16 november 2020 till och med den 30 april 2023. Avtalet innehåller i stort sett allt du behöver veta om de rättigheter och skyldigheter du h...

 • Nytt Elektroskandiaavtal klart

  Elektrikerna har nu tecknat ett nytt Elektroskandiaavtal tillsammans med arbetsgivarmotparten TeknikGrossisternas Arbetsgivareförening. Avtalet går i linje med LO-samordningen med ett totalt avtalsvärde på 5,4%.

 • Uppräkningar på Installationsavtalet 2020 och 2022

  Elektrikerna och Installatörsföretagen tecknade ett nytt Installationsavtal i mitten av november 2020 för perioden 16 november 2020 till och med den 30 april 2023. Medan det nya avtalet håller på att färdigställas...

 • Avtalskrav växlade på Elektroskandiaavtalet

  Idag har vi växlat avtalskrav med motparten TeknikGrossisternas Arbetsgivareförening för Elektroskandiaavtalet. Det är Elektrikernas sista kollektivavtal som ska förhandlas denna avtalsrörelse!

 • Nytt Radio & TV-avtal klart

  Elektrikerna har nu tecknat nytt avtal tillsammans med arbetsgivarmotparten Svensk Handel. Avtalet går i linje med LO-samordningen med ett totalt avtalsvärde på 5,4% över 29 månader.

 • Nytt Larm- och Säkerhetsavtal på plats

  Elektrikerna har nu tecknat nytt företagsavtal med STANLEY Security Sverige AB. Avtalet går i linje med LO-samordningen med ett totalt avtalsvärde på 5,4% över 29 månader.

 • Nytt Manpoweravtal

  Vi har nu en överenskommelse om företagsanpassning mellan Manpower El & Tele AB och Svenska Elektrikerförbundet.

 • Bemanningsavtalet klart – konflikten avblåst

  LO-förbunden och Kompetensföretagen sade på torsdagskvällen ja till medlarnas bud om ett nytt kollektivavtal för bemanningsanställda. Det innebär att pensionerna för bemanningsanställda nu är sä...

 • Nytt Larm- och Säkerhetsteknikavtal

  Elektrikerna har nu tecknat nytt avtal tillsammans med Seko och arbetsgivarmotparten Installatörsföretagen. Avtalet går i linje med LO-samordningen med ett totalt avtalsvärde på 5,4% över 29 månader.

Granskad: